Михаил Лалов

Роден 1952 во Софија.

Од 1979 до 1988 учествувал на 22 изложби.
Во периодот1983 - 1999 уметникот имал 22 самостојни изложби во земјата и странство .Изложби на неговите дела биле организирани во галерии во Бугарија,Германија и Франција.
Дела на уметникот има и во Бугарскиот Национална Галерија во Софија, како и во приватни колекции во Софија, Дизелдорф,Лондон, Париз,Лос Ангелес,Атина и Истамбул.

Во Софија уметникот живее ти твори.