Новости

 • Стручното жири на престижното „Биенале на Нациите“ во Венеција го награди уметникот Јордан Мансијески со наградата за квалитет “REPORTING QUALITY JURY PRIZE”

  Стручното жири на престижното „Биенале на Нациите“ во Венеција го награди уметникот Јордан Мансијески со наградата за квалитет “REPORTING QUALITY JURY PRIZE”,односно стил кој е тенденција за новите текови во уметноста.

  Нашиот Манасијески кој одамна е познат и признат во светот на уметноста во и надвор од Македонија се најде меѓу 20 од вкупно 170 уметници кои жирито ги селектира и одлучи да ги награди.  

 • Биенале на нациите

  Светот на уметноста се срекава во Венеција

   Биенале на Нациите е дизајниран настан што инволвира современо сликарство, скулптура, графика, видеоарт и керамича уметност на голем светски настан.Целта е да се направи еден пресек на тенденциите и  тековите на современата уметност презентирана од автори од целиот свет.

 • Јордан Манасијески изложува на 1 Интернационално Триенале во Верона Италија

  Јордан Манасијески на 1то Интернационално Триенале во Италија