За Нас

Една од главните активности на Галерија Букефал е промоција и презентација на дела од Македонски автори во Македонија и странство и презентација на квалитетни автори од странство во Македонија.

Галерија Букефал е долгорочен проект при што изминативе години има преставено повеке од 200 автори и преку 3000 уметнички дела.Има соработка со повеке галерии од Бугарија,Србија,Хрватска,Германија,Франција,Русија,Италија,САД,Црна Гора,Албанија и др.

Истовремено галеријата на Букефал дозволува лесно пребарување на уметничките дела, кои сите се категоризирани според стил и тема. Истотака може да нарачате уметнички дела online.

1998 – Отварање на Галерија Букефал - Струга
1999 – Отварање на Галерија Букефал - Охрид

1999 – Галерија Букефал организира изложба со дела од автори на Македонската антологија Мартиновски, Личеновски, Коџоман, Протугер, Владимирски, Кондовски, Белогаски,-Хотел Дрим Струга и Хотел Метропол Охрид 2001 – Галерија Букефал организира изложба насловена Македонски икони во соработка со г-дин Тихомир Кондев во грели Сквер Галерија во Њу Јорк 2002 - Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски и Бугарски уметници во Бугарската Амбасада во Скопје 2002 - Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски и Српски уметници а во соработка со г-дин Тихомир Кондев во Грели Сквер Галерија во Њу Јорк

2004 – Организира изложба на Бугарскиот сликар Михаил Камберов во Галерија Букефал – Скопје и во Бугарската Амбасада во Скопје
2004 - Организира изложба на Марина и Димитар Богданови во Галерија Букефал - Скопје
2004 - Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски уметници насловена ОХРИД во Хотел Бугарија - Софија
2006 – Организира изложба на дела од Драги Хаџиниколов Аџи во Хотел Кемпински - Софија
2009 – Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Есенскиот Салон во Париз
2010 – Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Салонот – Големите ѕвезди на утрешнината заедно со Јапанска асоцијација за современа уметност во Музеј Лувр(Карусел) - Париз 
2010 – Го преставува сликарот Константин Качев на Салонот Арт ен Капитал - Париз
2011 – Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Фиренца Биенале – Италија

2012 - Конекција со аукциска куќа Кристис, Лондон
2014 - Интернационална награда за корпоративностInternational Star Award for Quality (ISAQ)
2015 -  Венеција -Venezia Open Art
2015  - "Spectrum" ART Miami 
2015 - Ватикан "Award Michelangelo" за Јордан Манасијески 
2015 - "Artist at the Castle" - Orsini Castle -Рим,Италија
2016 - Јордан Манасијески награден 1'st International Prize "Leonardo Da Vinci"Florence Italy
2016-  "Triennale dell' Arte Contemoranea" Верона Италија
2017-  "International Biennal Mediteraneo MeART" - Палермо Италија
2018 - "Biennale of Nations"- Венеција, Италија