За Нас

Една од главните активности на Галерија Букефал е промоција и презентација на дела од Македонски автори во Македонија и странство и презентација на квалитетни автори од странство во Македонија.

Галерија Букефал е долгорочен проект при што изминативе години има преставено повеке од 200 автори и преку 3000 уметнички дела.Има соработка со повеке галерии од Бугарија,Србија,Хрватска,Германија,Франција,Русија,Италија,САД,Црна Гора,Албанија и др. Истовремено галеријата на Букефал дозволува лесно пребарување на уметничките дела, кои сите се категоризирани според стил и тема. Истотака може да нарачате уметнички дела online.

1998
Отварање на Галерија Букефал - Струга
1999
Отварање на Галерија Букефал - Охрид

Галерија Букефал организира изложба со дела од автори на Македонската антологија Мартиновски,Личеновски,Коџоман,Протугер,Владимирски,Кондовски,Белогаски,-Хотел Дрим Струга и Хотел Метропол Охрид

2001
Галерија Букефал организира изложба насловена Македонски икони во соработка со г-дин Тихомир Кондев во грели Сквер Галерија во Њу Јорк
2002
Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски и Бугарски уметници во Бугарската Амбасада во Скопје
2002
Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски и Српски уметници а во соработка со г-дин Тихомир Кондев во Грели Сквер Галерија во Њу Јорк
2003
Отварање на Галерија Букефал - Скопје
2003
Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски и Бугарски уметници во Бугарската Амбасада во Скопје
2004
Организира изложба на Бугарскиот сликар Михаил Камберов во Галерија Букефал – Скопје и во Бугарската Амбасада во Скопје
2004
Галерија Букефал организира изложба на дела од Македонски уметници насловена ОХРИД во Хотел Бугарија - Софија
2006
Организира изложба на дела од Драги Хаџиниколов во Хотел Кемпински - Софија
2009
Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Есенскиот Салон во Париз
2010
Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Салонот – Големите ѕвезди на утрешнината заедно со Јапанска асоцијација за современа уметност во Музеј Лувр(Карусел) - Париз
2010
Го преставува сликарот Константин Качев на Салонот Арт ен Капитал - Париз
2011
Го преставува сликарот Јордан Манасијески на Фиренца Биенале – Италија
2011
Учество на Добротворна изложба Њу Јорк САД
2012
Организација на изложба на Манасијески “MWC” Скопије Македонија
2013
Организација на изложба на Манасијески НУ Музеј “Робевци” - Охрид Македонија
2015
Учество на “Spectrum Art Miami” САД
2015
Учество на ’INTERNATIONAL PRIZE MICHELANGELO -” Artists at the Jubilee” so Jordan Manasijeski , Rim Italija
2015
Учество на “Artist at the Castle” – Orsini Castle, Нерона , Италија
2016
Учество со Јордан Манасијески на “Triennale della Arte Contemporanea”, Верона Италија
2018
Учество со Јордан Манасијески “Biennal of Nations”, Венеција Италија
2019
Организација на изложба на Ј Манасијески “Amsterdam Witney Gallery” Њу Јорк, САД
Shopping Cart